Е, колко са здравословни ще прецените като прочетете рецептата :)
Идеята за тези бонбони е внезапна и на момента измислях какво ще сложа в тях.
Но основната причина да ги направя са едни неуспешни бишкоти, малко безформени, не че децата не ги харесаха и така...
Аз лично много съм доволна от резултата и вкуса на тези лесни бонбони.
Продукти:
2 ч.ч. натрошени на ситно (или смлени) бишкоти - може да ги замените с меки бисквити или изрезки от блат за торта
1 ч.ч. фини овесени ядки
1 ч.ч. прясно мляко
50 г. стафиди
4 с.л. мед (ако искате да са още по-сладки, добавете повече мед)
1ч.ч. = 250 мл.
СТЪПКИ:
1. В дълбока купа изсипваме затопленото прясно мляко и към него добавяме овесените ядки. Изчакваме докато си поемат от млякото и се накиснат добре.
2. Към ядките, които вече са поели (попили) млякото, добавяме и останалите продукти.
3. Объркваме до хомогенизиране на сместа, най-добре това става с ръце.
4. Оставяме в хладилника за 30 минути. Оформяме бонбони (топчета) с големината на малък орех и отново връщаме в хладилника.
Ако докато оформяте бонбоните сместа започне да лепне много по ръцете, намокрете ги леко с вода.
Оставете бонбоните в хладилника и извадете непосредствено преди поднасяне.
супер идея, а дали няма да стане бонбонките да се овалят в шоколадови пръчици, смлени орехи или пък цветни кокосови стърготини Галя
ОтговорИзтриванеБлагодаря Галя, спонтанна хрумка и смесица от наличните продукти към момента :) Разбира се, че със смлени орехи ще бъде вкусно и пак здравословно (ще изглеждат и по-добре, но при мен липсваха като запас :) ), за шоколадовите пръчици или кокосовите стърготини също съм съгласна, както Ви е най-сладко, така си ги направете! Поздрави!
Изтриване