27 март 2014 г.

Свежа пролетна салата с левурда

Дивият чесън е както толкова вкусен, така и успешно приложим в медицината при много болести. В интернет има безброй публикации, ако имате време можете да прочетете тук, или тук, или пък тук, и на много други места.
Който до сега не е опитвал див чесън, по-скоро да се снабди с такъв, за да си направим една простичка, но мнооого вкусна салата.


Продукти:

листа от левурда (див чесън)
прясна краставица
сладка царевица (консерва или замразена)
сол, олио (или зехтин), оцет (или лимонов сок) на вкус
1-2 варени яйца (по желание)

Количеството на продуктите е по ваше желание, аз слагам всичко на око.

СТЪПКИ:

1. Измиваме си добре листата на левурдата и краставицата (ако желаете я обелете).
2. В подходяща купа си нарязваме краставицата на парчета, а левурдата накълцваме като маруля.
3. Овкусяваме със  сол, олио и оцет на вкус и объркваме добре.
4. В голяма чиния изсипваме салатата, а отстрани гарнираме с царевица, и сварени яйца.



Едно от многото вкусни предложения за свежа салатка с левурда.
Опитайте, и бон апети :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар