11 март 2014 г.

Пърленки с изненада

Ей, това тесто от тази питка няма свършване :) :)
Шегувам се, просто оставих от него малко, за да направя няколко от тези чудни пърленки.



От Кауфланд често вземаме луканков вакумиран салам, който децата обичат много.
Та реших с останалото тесто да направя едни малки пърленки с плънка - изненада (саламче).

Необходим ви е само нарязан на тънко луканков салам (голям и кръгъл) или пък друг по ваш избор.
Тестото е ясно.

Набрашняваме дървена дъска (или каквато имате),  вземаме си парче салам, откъсваме малко от  тестото (колкото орех, но все пак се съобразете с големината на вашия салам)  и с набрашнени ръце го притискаме към едната страна на салама и разстиламе до край. 
Поставяме върху дъската с тестото отдолу, а върху салама слагаме друго парче от тестото и също разстиламе докрай. 
Съединяваме внимателно отвсякъде краищата, за да не се показва салама.


В тефлонов тиган слагаме много малко мазнина (колкото да се омазни) и печем от двете страни до готовност.



Хапнете си ги още топлички, ще останете вкусно изненадани :)


*** Може да използвате и купешко тесто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар