Идеята за тези крокети ми подсказа Снежи .
Само, че нямах наличните сирена и кашкавал и реших да оползотворя изварата, като направя едни пикантни крокети от нея.
Поднесени с подходяща чеснова разядка, просто разкош :)
Продукти:
400 г. извара
2 белтъка
2 с.л. царевично нишесте
черен пипер, сол, копър на вкус
скилидки чесън на вкус (настъргани на ситно ренде или пресовани)
за панировката -
2 броя яйца
галета
брашно
сусам (по желание)
СТЪПКИ:
1. В голяма купа изсипваме изварата, добавяме белтъците, нишестето и подправките на вкус. Разбъркваме добре, най-добре с ръка до хомогенизиране на сместа.
2. От сместа оформяме продълговати средни по големина крокети.
3. Панираме крокетите последователно в брашно, яйце и галета (сусам по желание) и пържим в сгорещено олио до приятен златист загар.
Сервираме с подходящ сос по желание, в моя случай е гъсто (или цедено) мляко, овкусено със сол, копър и пресован чесън.
Хапват се топли, но са също толкова вкусни и студени.
Бързо, лесно и вкусно :)
Чудесно мезе за бира и вино.Поздрави!!!!!!!!!!
ОтговорИзтриванеМного вкусно и то!!! Благодаря за идейката Снежи, поздрави :)
Изтриване