Отдавна се канех да направя тези шоколадови палачинки, и без да искам това стана точно на Националният ден на палачинката честван като такъв в САЩ :)
А в какво се крие чарът на палачинката !!!!
Има няколко рецепти за палачинки и десетки начини на различни вкусотийки приготвени с тях, и солени, и сладки :)
А в какво се крие чарът на палачинката !!!!
Има няколко рецепти за палачинки и десетки начини на различни вкусотийки приготвени с тях, и солени, и сладки :)
А тези шоколадовите, наистина са вкусни, но ме е яд, когато трябва да снимам вечер и много рядко ми се получават снимките ... Ама какво да се прави, то и фотоапарата плаче за подмяна ....
Продукти:
2 с.л какао
150 г. брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. захар
1 яйце
250 мл. прясно мляко
30 г. масло (или маргарин)
течен шоколад за намазване (или сладко по желание)
СТЪПКИ:
1. В подходяща купа смесваме брашното размесено с бакпулвера, какаото и захарта. Добавяме прясното мляко, яйцето и разтопеното масло. Ако прецените, че сместа е много рядка, добавете още малко брашно.
2. Разбъркваме с миксер хубаво сместа и я оставяме да почине 15-20 минути.
3. Печем палачинките
в тефлонов тиган (или в тиган за палачинки) и от двете страни, като намазваме дъното му с олио само преди първата
палачинка.
4. От готовите палачинки можем да си направим малки хапки - охлювчета. За целта в широка чиния слагаме една палачинка, намазваме я с шоколад или сладко, слагаме отгоре втора палачинка, мажем отново и затваряме с трета палачинка и пак намазваме с шоколад или сладко.
Режем ленти с ширина един сантиметър, навиваме на рулце и забождаме с клечка за хапки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар