Тази рецепта е от дълбоките архиви, това си личи и от качеството на снимките. Но тъй като сега са пости, а тази рецепта е може би подходяща за това, ми се прииска да я споделя с вас.
Въпреки, че не сме в сезона на тиквичките, такива се намират на пазара, и ако идейката ви допада, може да си хапнете и такива пълнени чушки.
Продукти:
7 броя зелени или червени пресни чушки (може и консерва)
1 брой тиквичка
3 броя яйца
150 г.сирене краве
3 с.л. брашно
1 връзка пресен копър
сол, черен пипер на вкус
олио
СТЪПКИ:
1. | Измиваме чушките, отрязваме капачетата и ги почистваме от семките. | |
2. | Измиваме и почистваме тиквичката, настъргваме я на едро ренде и
оставяме да се изцеди, заедно с щипка сол. След това я задушаваме с малко олио докато омекне. | |
3. | Към тиквичката добавяме яйцата, натрошеното сирене, черния пипер и сол на вкус (можете да добавите и други любими подправки, подходящи за случая), брашното и
нарязания на ситно копър (ако не обичате копър, намалете количеството или не го добавяйте). | |
4. |
Пълним със сместа чушките и затваряме с техните
капачета. Подреждаме ги в намазнена тавичка и сипваме малко вода на дъното.
Ако ви остане от сместа разпределете между чушките или напълнете още.
Печем до готовност.
Нещо по-различно, но пък вкусно и лесно за приготвяне.
И нещо полезно за тези, които спазват постите.
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар