Домашното си е домашно и винаги вкусно!
Едва ли някой от вас не е правил майонеза у дома, и предпочита със сигурност нея пред тази в магазините :)
Ето и моята, (по рецепта видяна от Labrex), аз малко я измених, но стана пухкава, бяла и вкусна майонеза !!!
Продукти:
1 яйце (няма значение каква е температурата му) - може и 2 яйца
0.5 ч.л. сол
0.5 ч.л. захар
0.5 ч.л. горчица - по желание
2 с.л. оцет 6%- или пък 1 с.л. лим.сок
1 с.л. студена вода - може и без нея
400 мл. олио
пасатор и чашката му (или висок и тесен буркан)
СТЪПКИ:
1. Всички продукти се поставят в чашата на пасатора (или в тесен и дълбок буркан) в дадената последователност.
2. Пасаторът се спуска на дъното, включва се, задържа се на дъното за 7-8 секунди и се вдига леко и много бавно нагоре. Много бързо, буквално за секунди, се получава гъста маса.
От това количество продукти, се получава около 400 г. вкусна домашна майонеза, която просто не усещате кога е свършила. На филийка хляб е един малък разкош :)
Бързо, лесно и вкусно :)
Супер и много пухкава Вили!!!!!!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Снежи, наистина се получи пухкава, беличка и много вкусна домашна майонеза :)
Изтриване