31 март 2014 г.

Яйца по панагюрски на фурна

Обичате ли яйца по панагюрски, и си ги правите често навярно. 
Ето друг вариант на тази рецепта, но приготвени на фурна, също толкова вкусни.
Не посочвам точният източник, защото те са много такива, и кой всъщност е оригинала не се знае.


 

Продукти:

5 броя яйца (може и 6)
400 г. кисело мляко
1 с.л.  брашно
1 ч.л. оцет
3-4 скилидки счукан чесън
1 препълнена с.л. масло
сол, черен и червен пипер на вкус 
1/2 ч.ч. вода


СТЪПКИ:


1. В купа разбиваме киселото мляко с едно от яйцата.
2. Прибавяме оцета, брашното, счукания чесън и 1/2 ч.ч. вода (и малко сол на вкус) и объркваме до хомогенизиране на сместа. 
 Към сместа по желание можете да добавите и малко сирене.
3. Изсипваме  в не много голяма тавичка и върху сместа от ниско на разстояние едно от друго счукваме останалите яйца, като внимаваме да останат цели. 


4. Върху всяко яйце слагаме бучка масло, посоляваме, поръсваме с червен и черен пипер,




и запичаме до готовност на яйцата.



Бързо, лесно и вкусно!


3 коментара: