Едно обикновено руло, а пълнежа е по ваш избор, при мен в случая той е с течен шоколад Нутела.
Спазвайте точно пропорциите и стъпките и ще се насладите на един прекрасен десерт :)
Продукти:
4 броя яйца
150 г. захар (или 10 с.л.)
150 г. брашно (или 10 с.л)
1 ванилия
Нутела - 200 г.
пудра захар
СТЪПКИ:
1.Разбиваме яйцата със захарта (с миксер) до побеляване.
2. Прибавяме пресятото брашно на малки порции, за да се усвои добре.
Може да объркате или на ръка с дървена шпатула (или лъжица), или с миксер на бавни обороти.
3.Сместа изсипваме в квадратна тавичка покрита с хартия за печене (аз използвам тавичката от фурната) и намазана леко с олио, като разстиламе равномерно навсякъде.
4. Печем в предварително затоплена фурна на 190 градуса до слабо порозовяване на блата.
3.Сместа изсипваме в квадратна тавичка покрита с хартия за печене (аз използвам тавичката от фурната) и намазана леко с олио, като разстиламе равномерно навсякъде.
4. Печем в предварително затоплена фурна на 190 градуса до слабо порозовяване на блата.
5. Изваждаме рулото от фурната и
още топло го обръщаме върху навлажнена хавлиена кърпа.
6. Внимателно отстраняваме хартията и с помоща на кърпата навиваме на руло и престоява няколко минути така (около 2-3 минути).
7. Развиваме рулото и навсякъде слагаме от течния шоколад. От топлината на рулото той се разтопява и така лесно се намазва навсякъде.
6. Навиваме отново на стегнато руло, и го прехвърляме в десертна чиния.
7. Когато е вече напълно изстинало по желание поръсваме с пудра захар.
Течният шоколад може да замените с шипков или ябълков мармалад, със сладко от сливи, да добавите орехи, кой с каквото разполага и с каквото обича.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар