30 март 2014 г.

Пандишпаново руло с нутела

Едно обикновено руло, а пълнежа е по ваш избор, при мен в случая той е с течен шоколад Нутела.
Спазвайте точно пропорциите и стъпките и ще се насладите на един прекрасен десерт :)


Продукти:

4 броя яйца
150 г. захар (или 10 с.л.)
150 г. брашно (или 10 с.л)
1 ванилия

Нутела - 200 г. 
пудра захар


СТЪПКИ:

1.Разбиваме яйцата със захарта (с миксер) до побеляване.
2. Прибавяме пресятото брашно на малки порции, за да се усвои добре.
Може да объркате или на ръка с дървена шпатула (или лъжица), или с миксер на бавни обороти.
3.Сместа изсипваме в квадратна тавичка покрита с хартия за печене (аз използвам тавичката от фурната) и намазана леко с олио, като  разстиламе  равномерно навсякъде.
4. Печем в предварително затоплена фурна на 190 градуса  до слабо порозовяване на блата.
5. Изваждаме рулото от фурната и още топло го обръщаме върху навлажнена хавлиена кърпа.
6. Внимателно отстраняваме хартията и с помоща на кърпата навиваме на руло и престоява няколко минути така (около 2-3 минути).
7. Развиваме рулото и навсякъде слагаме от течния шоколад. От топлината на рулото той се разтопява и така лесно се намазва навсякъде.
6. Навиваме отново на стегнато руло, и го прехвърляме в десертна чиния.
7. Когато е вече напълно изстинало по желание поръсваме с пудра захар.


Течният шоколад може да замените с шипков или ябълков мармалад, със сладко от сливи, да добавите орехи, кой с каквото разполага и с каквото обича.

Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар