13 април 2020 г.

Торта с бишкоти, малини и сметаново-целувчен крем

Идеята дойде внезапно. 
За сладкиша с ябълки  бях размразила кутия малини, която мама ми донесе миналото лято.
Имах сметана, имах белтъци ... видях един пакет бишкоти ... ами тя готова тортичката.
Оставаше само да действам.
Знаете, че не правя сложни торти, по-обикновени са моите, 
но пък са вкусни!


Продукти:

пакет бишкоти - 12 броя
малини /замразени/ - 300 г.
следкарска сметана - 200 мл.
2 белтъка 
1 ч.ч. захар
100 мл. прясно мляко за потапяне на бишкотите
за украса - плодове 


СТЪПКИ:

1. Първо си прогитвяме крема за тортата. Разбиваме сладкарската сметана в купа. В друга суха купа слагаме белтъците, с миксер започваме да ги разбиваме и постепенно до стената на купата изсипваме захарта, и разбиваме, докато получим целувчен крем. Смесваме внимателно сметаната и целувчения крем и объркваме с дървена лъжица.
1. За тортичката използвах форма за торта с падащо дъно с диаметър 20 см., дъното на която обвих с алуминиево фолио /може и с прозрачно домакинско фолио/. Всяка бишкота потапям за кратко в прясното мляко и подреждам на дъното на формата.
2. Бишкотите покриваме с половината от крема,


 върху него подреждаме малините, 



а върху тях останалата част от крема.

4. Прибираме в хладилника за поне час, за да стегне. Внимателно махаме ринга и украсяваме с пресни плодове /с каквито разполагате в момента/. 


Съвсем обикновена, лесна, но и вкусна!


Няма коментари:

Публикуване на коментар