Винаги сполучлива и пухкава, че и вкусна.
Можете да използвате сирене или извара, според вкуса и предпочитанията.
Продуктите и начин на приготвяне може да видите и от тук, същата баница /с кори от 500г. този път/, но тази я направих като на всеки две кори поръсвах със сирене и с малко олио. Завърших с две кори, нарязах баницата, по разрезите полях с малко олио и накрая залях със смес от 5 яйца и 500 мл. газирана вода. Изчаках около 10 - 15 минути баницата да си поеме сместа и я опекох в предварително затоплена фурна на 180 градуса до златисто.
Продукти:
1 пакет кори за баница - 500гр.
350 гр. сирене
200 гр. масло или олио
за заливката:
5 яйца
500 мл. газирана вода
СТЪПКИ:
1. В намазнена тавичка слагаме два листа от корите, поръсваме ги с малко мазнина и със сирене. Отгоре слагаме два нови листа от корите и отново поръсваме с мазнина и със сирене.
2. Така процедираме с останалите листи от корите за баница, като завършваме с дма листа.
3. Нарязваме баницата на парчета и поливаме по разрезите на баницата с разтопеното масло или олио навсякъде.
5. Смесваме разбитите яйца с газираната вода и заливаме баницата с тази смес.
6. Изчакваме около 15-ина минути да поеме баницата хубаво сместа.
7. Печем в предварително загрята фурна на 200-250 градуса до готовност.
8. След като опечем баницата, изваждаме я от фурната и я покриваме с кърпа за 10-15 минутки. Или за да е по-пухкава я обръщаме върху две панички за същото време.
2. Така процедираме с останалите листи от корите за баница, като завършваме с дма листа.
3. Нарязваме баницата на парчета и поливаме по разрезите на баницата с разтопеното масло или олио навсякъде.
5. Смесваме разбитите яйца с газираната вода и заливаме баницата с тази смес.
6. Изчакваме около 15-ина минути да поеме баницата хубаво сместа.
7. Печем в предварително загрята фурна на 200-250 градуса до готовност.
8. След като опечем баницата, изваждаме я от фурната и я покриваме с кърпа за 10-15 минутки. Или за да е по-пухкава я обръщаме върху две панички за същото време.
Хапнете си я още топла, да ви е сладко!!
Много лесна и икономична рецепта, без мляко.Записвам я и ще я направя.
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни !