Мммм уникално!! Ако все още се чудите какво да приготвите за вечеря - идеята днес е от мен!
Съчетанието на ориз с кисели краставички и праз лук е просто божествено!!
Не за пръв път казвам, че най-добрия ориз е на PANINO, и ако искате да сготвите вкусно, не се колебайте в избора си!!
Пилешките крилца може да замените с пилешко месо за готвене /или пък свинско/, или просто си пригответе постен ориз ако спазвате пости.
Продукти:
1 кг. пилешки крилца
1/3 ч.ч. ориз PANINO /може да намалите или увеличите количеството на ориза/
1-2 моркова
1 стрък праз лук
200 г. броколи
2-3 кисели краставички
1 бр. пресен червен пипер /може и зелен/
сол, червен и черен пипер
олио или зехтин
СТЪПКИ:
1. Измиваме и почистваме пилешките крилца и зеленчуците. Оризът също го премиваме няколко пъти, за да махнем излишното нишесте по него.
2. Всички зеленчуци /освен броколите/ ги нарязваме на малки парчета.
3. В подходяща тавичка изсипваме всички зеленчуци, добавяме ориза, подправки на вкус, около 3-4 с.л. олио или зехтин и доливаме внимателно вода - около 2 ч.ч. Разбъркваме внимателно всичко. Слагаме пилешките крилца в тавичката при ориза и зеленчуците.
4. Готвим ориза в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност. Като в процеса на готвене, разбърквам 2-3 пъти ориза, за да не останат зеленчуците отгоре. Долива се вода, ако е необходимо.
И да ви е сладко!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар