22 декември 2020 г.

Пилешки крилца с ориз, кисели краставички, праз лук и още зеленчуци

 Мммм уникално!! Ако все още се чудите какво да приготвите за вечеря - идеята днес е от мен!

Съчетанието на ориз с кисели краставички и праз лук е просто божествено!!

Не за пръв път казвам, че най-добрия ориз е на PANINO, и ако искате да сготвите вкусно, не се колебайте в избора си!!

Пилешките крилца може да замените с пилешко месо за готвене /или пък свинско/, или просто си пригответе постен ориз ако спазвате пости.






Продукти:

1 кг. пилешки крилца

1/3 ч.ч. ориз PANINO /може да намалите или увеличите количеството на ориза/

1-2 моркова

1 стрък праз лук

200 г. броколи

2-3 кисели краставички

1 бр. пресен червен пипер /може и зелен/

сол, червен и черен пипер

олио или зехтин


СТЪПКИ:

1. Измиваме и почистваме пилешките крилца и зеленчуците. Оризът също го премиваме няколко пъти, за да махнем излишното нишесте по него. 

2. Всички зеленчуци /освен броколите/ ги нарязваме на малки парчета. 

3. В подходяща тавичка изсипваме всички зеленчуци, добавяме ориза, подправки на вкус, около 3-4 с.л. олио или зехтин и доливаме внимателно вода - около 2 ч.ч. Разбъркваме внимателно всичко. Слагаме пилешките крилца в тавичката при ориза и зеленчуците.

4.  Готвим ориза в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност. Като в процеса на готвене, разбърквам 2-3 пъти ориза, за да не останат зеленчуците отгоре. Долива се вода, ако е необходимо.


 И да ви е сладко!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар