25 декември 2020 г.

Десерт с тиква

 Бърз десерт с остатъка от плънката за тиквеника за Бъдни вечер 😀

Обичам плънката да е обилна, така тиквеника става плътен, сочен и много вкусен. Този път явно съм попрекалила, иии част от плънката остана. Тогава ми хрумна този бърз десерт, който навярно повечето от вас са си приготвяли. Нещо като тиква с крем карамел. Нооо малко по-различно и също толкова вкусно. Просто трябва да опитате😀 



Продукти за плънката:

от рецептата за постен тиквеник 

Като количеството съответно е в пъти по-малко.
Плънката, която ми остана беше около 2 ч.ч.
Към нея добавих разбити 2-3 яйца с около 2 ч.ч. мляко. 
Обърках всичко до хомогенна смес.
Изсипах в малка правоъгълна тавичка и опекох в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност /до суха клечка/.
Десертът поднасяме поръсен с орехови ядки, по желание топинг или топка сладолед дори!
Важното е да ви е вкусно!


Добър апетит 😉



Няма коментари:

Публикуване на коментар