3 декември 2020 г.

Чийзкейк с малиново сладко /III вид/

 Никога не омръзва!!! И буквално свършва до половин час!! 

Може би станах вече банална с този десерт, но в него мога да вложа такава фантазия. И всеки път да добавям по-нещо различно, и вкуса винаги е страхотен. 



Продукти:

за бисквитения блат - основа на чийзкейка:

3 пак. бисквити от по 100 г. (бисквити по ваш вкус, но да са меки)
100 г. чисто масло
1/2 ч.ч. прясно мляко

за крема:

500 г. заквасена сметана 
1/2 ч.ч. пудра захар (ако искате по-сладко, добавете още)
200 г. сладкарска сметана 
2 пак. от по 10 г. желатин

малиново сладко /около 200 г./
1/2 пак. желатин


СТЪПКИ:

1. Смиламе бисквитите в блендер или натрошаваме на малки парчета с ръце. 
2. В купа изсипваме натрошените (или смлени) бисквити, добавяме прясното мляко и чистото масло. Омесваме с ръце бисквитеното тесто до хомогенизиране на продуктите.
3. Бисквитеният блат разстиламе на дъното равномерно в кръгла форма с падащ борд. Оставяме в хладилника (или фризера за по-кратко) да стегне за около 30 минути.
4. Разбиваме заквасената сметана с пудрата захар. Разтваряме желатина в 50 мл. вода да набъбне, след което го разтапяме на водна баня (или за кратко в микровълновата). Добавяме го към заквасената сметана и разбъркваме добре. Прибавяме и течната сметана, предварително разбита на сняг и разбъркваме отново внимателно. Изсипваме крема върху бисквитеният блат, заглаждаме внимателно и прибираме отново в хладилника за няколко часа да стегне.
5. Към малиновото сладко прибавяме другия желатин (1/2 пак. желатин разтворен в 50 мл. вода да набъбне и разтопен на водна баня или в МВ) и разбъркваме добре. Изсипваме сладкото върху вече стегналия крем, заглаждаме и връщаме обратно в хладилника, за да стегне.

Отгоре украсяваме с орехи и кокосови стърготини в моя случай.
Може да украсите и с пресни малини или други плодове.



Освобождаваме от ринга и режем на желаните парчета.


Красиво и вкусно!








Няма коментари:

Публикуване на коментар