23 декември 2020 г.

Ябълков сладкиш с какаови бисквити

 Прекрасен сладкиш, на вкус и на вид, ухаещ на бисквити, ябълки и канела!! 😕 Обаче много ме е яд, когато светлината е лоша и снимките не се получават, и не успявам да покажа красотата на ястието. За вкуса гарантирам 😉

В този ред на мисли, се сетих за един сладкиш с бисквити, който правих доста отдавна и нарекох  Кейк с PETIT за апетит. Една моя импровизация, която се получи много добре и на вид, и на вкус!

Но да се върнем към днешният ми сладкиш, и пак ме хваща яд за снимките. При първа възможност ще поправя това!



Продукти:

125 г. чисто масло
1 пакет чаени бисквити по избор, т.е. около 10-12 бисквити /бели или какаови/
5-6 средно големи ябълки
2 с.л. канела
1/2 ч.ч. смлени орехови ядки
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/2 пак. бакпулвер
пудра захар по желание


СТЪПКИ:

1. На дъното на правоъгълна тавичка /може квадратна или кръгла/ изсипваме разтопеното краве масло. Отгоре подреждаме бисквитите, които в моя случай са какаови /може цели или начупени на парченца/. Върху бисквитите поръсваме навсякъде канела.
2. В купа разбиваме яйцата заедно със захарта. Към тях добавяме брашното, пресято заедно с бакпулвера и орехите.
3. Кексовата смес изсипваме върху ябълките.
4. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до суха клечка.

Готовият сладкиш поднасяме поръсен с трохи от бисквити и пудра захар или с разбита сладкарска сметана, въпрос на вкус и предпочитание.


И замириса на Коледа !! 😍



Да ви е сладко!!



1 коментар: