Не сте прибрали тостера нали :) След тази публикация, идва ред и на друга вкусотийка приготвена в тостер. И ако сте забелязали, прясната чубрица присъства и тук.
Всъшност бях замислила нещо съвсем различно с корите за баница, но след едномесечния им престой в хладилника, изпаднах в ужас, когато ги разтворих и видях в какво състояние са. Начупени по всякакъв безформен начин, но това пък ми даде идея как да ги използвам.
Направих едни много вкусни банички със сирене и ароматна прясна чубрица.
Мммм страхотен аромат, усетихте ли го и вие :)
Разбира се, можете да пропуснете тази подправка (и да замените с друга по ваш вкус), но на мен ми хареса, и то много.
Плънката за баничките може да е според наличните продукти у дома и вкуса ви.
Аз направих една част със сирене, а друга част с кашкавал.
Продукти:
кори за баница
сирене
кашкавал
прясна чубрица
олио
СТЪПКИ:
1. Вземаме един лист и го разрязваме на шест квадрата. Ако пък листите са начупени като моите :), просто си оформяте такива чрез застъпване, след опичане това няма никакво значение.
2. Вземаме един квадрат от листа, намазваме с четка с олио, слагаме втори квадрат, пак олио, трети квадрат, пак олио, четвърти квадрат, и отново олио. Върху четвъртия квадрат натрошаваме от сиренето и накъсваме листенца от прясната чубрица.
Или с пълнеж от настърган кашкавал и чубрица
3. Завиваме на правоъгълна баничка и притискаме.
4. Загряваме тостера и печем баничките до златист загар и от двете страни.
Стават мноого вкусни хрупкави ароматни банички, и не са мазни, но се въоръжете с търпение, защото стават малко по-бавно. Но си заслужава, опитайте.
Да ви е сладко !!!
Страхотни предложения!
ОтговорИзтриванеТостера замина :)))
Благодаря ти Аура :) Непременно си вземи нов (аз поне разбрах, че си вече без тостер), все ще потрябва за някоя вкусотийка като тази :) Поздрави и слънчев ден :)
Изтриване
ОтговорИзтриванеЧУДЕСНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ,ВИЛИ!!!СИГУРНА СЪМ,ЧЕ СА ВКУСНИ! ЩЕ СЕ ПРАВЯТ,ТО Е ЯСНО!
Дари, вкусни са, няма спор. Да ти е сладко, когато си ги направиш!
ИзтриванеПоздрави!!!