А подстрекателката да направя този пай е Катето (Екатерина Иванова), моя виртуална приятелка, която публикува своя готов пай в кулинарната група "Сръчни в кухнята". Изглеждаше толкова апетитен и интересен (красив) на вид, което ме накара почти на мига да го приготвя.
И на вид, и на вкус си струва да се опита!!
А ето и как приготвих моя пай.
Продукти:
700 г. тиквички
5 броя яйца
130 г. брашно
200 г. краве сирене
200 г. кашкавал
250 г. кисело мляко
100 мл. олио
1 връзка магданоз
3 ч. л. бакпулвер
сол, черен и червен пипер
1 малка тиквичка - за украса
пресен копър
СТЪПКИ:
1. Тиквичките нарязваме на малки кубчета. Готвим на слаб огън с олиото за около 15–20 минути, да омекнат тиквичките, но не и да се разкашкат. Оставяме да се охладят.
2. В купа разбиваме яйцата, добавяме киселото мляко и пак разбиваме.
Сипваме брашното и бакпулверът, отново разбиваме. Овкусяваме със сол, черен
и червен пипер. Добавяме и наситненият магданоз.
3. Добавяме натрошеното сирене, настъргания кашкавалът и леко охладените тиквички, и разбъркваме всичко внимателно.
4. Сместа изсипваме в намазана с олио тавичка и отгоре подреждаме шайби от тиквичката за украса и поръсваме с нарязан на ситно (а може и по-едро) пресен копър.
5. Печем за около 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор (или без, кой с каквато разполага).
Преди да нарежем се охлажда за 15 минути.
Благодаря на Лора и Стоян от Бон Апети, и разбира се на Катето, която ме вдъхнови, за да го направя и аз.
Добър апетит!!!
Фантастично изглежда, а сигурна съм, че е и много вкусен! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Радост :) Светлината не бе особено подходяща за снимки, но наистина на вкус беше чудесен. Усмихнат ден ти желая :)
ИзтриванеПолучи се много вкусно, благодаря за хубавата рецепта :) Правя ги за първи път така-резултата чудесен, но най-важното е ,че дъщеря ми, която не обича тиквички каза, че са много хубави :)
ОтговорИзтриване