Много пъти съм мислила за този вариант - питки в тостер, но така и не се престраших !! Докато не попаднах на идейката тук (за което благодаря на Таня и Дони), и вече реших да опитам. Пообогатих плънката и се започна :)
Ако решите да забъркате само тесто, след като ги опечете, можете да сложите пълнеж по избор, да ги навиете на рулце и пак леко да притиснете на топло в тостера.
Какво да ви кажа, вкусотийка, остава само да опитате !!!
Продукти:
1 яйце
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. хладка вода
1/2 ч.л. хлебна сода (или бакпулвер)
2 с.л.олио
2 с.л.олио
100 г. сирене
100 г. кашкавал
100 г. салам - по избор
сол, чубрица, магданоз, босилек, черен пипер на вкус - подправките са по ваш избор
брашно за гъсто (като кексово) тесто
От това количество излизат около 7-8 питки, за повече бройки увеличете и продуктите.
СТЪПКИ:
1. В купа чукваме яйцето, към него добавяме киселото мляко с шупналата сода и водата.
2. Прибавяме натрошеното сирене, настъргания кашкавал на едро и салама нарязан на малки кубчета. Разбъркваме добре (с лъжица).
3. Слагаме подправките на вкус и постепенно брашно, за да се получи кексово гъсто тесто (да пада на парчета). Разбъркваме отново добре.
4. Оставяме сместа да престои от 15 до 30 минути.
5. Тъй като не бях сигурна дали сместа няма да залепне на тостера, с четка намазах с олио реотаните. Вие можете да пропуснете този момент.
Включваме да загрее тостера и с лъжица слагаме по 3-4 с.л. и заравняваме леко.
6. Затваряме и печем до златисто, като обръщаме питката, поне в моя тостер не се изпекоха равномерно едновременно.
И имат един мааалък недостатък, стават малко бавничко, но пък си заслужава :)
И имат един мааалък недостатък, стават малко бавничко, но пък си заслужава :)
Не чакайте да изстинат, ами си ги хапнете.
Приятен апетит !!!
Радвам се,че ти е харесала идеята.Бързо лесно и вкусно стават и бързо свършват
ОтговорИзтриванеДони, наистина стават много вкусни, благодаря ти, че си споделила идейката. Малко бавничко стават, но пък резултата си заслужава :) Поздрави :)
ИзтриванеВили,страхотно изглеждат.Бях видяла идеята на Дони,но все още не съм ги опитала.Сега като гледам и твоите със сигурност ще ги пробвам и аз.
ОтговорИзтриванеСнежи, когато имаш възможност опитай, очаквам да ги видя с нетърпение. Сигурна съм, че ще прибавиш и нещо от себе си и ще изглеждат по-хубави и от моите :)
ИзтриванеКакво разбирате под "тостер" нали става дума за гофретник или преса за сандвичи? В първият момент ми прозвуча като тостер за препичане на филийки.
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Не е тостер, а е преса наистина. Но някъде пресата наричат и тостер, както и аз самата, за това и така съм го написала. В гофретник също биха се получили, но аз нямам такъв, за да споделя.
Изтриване