Ами пак вишни, като черешата на вилата тази година почти нямаше плод, компенсирам с вишните.
Но и хич не съжалявам. Освен, че си направих дузина бурканчета със сладко от вишни, сладкишите с този плод присъстваха често и на масата ни.
От последната пратка с вишни (от село), направих отново кейк, но малко по-различен от първият.
Рецептата сигурно ще ви се стори позната, но също и гарантирано вкусна !!!
Но този път вишните разпределих в средата, добавих и какао.
И освен вкусен, стана и много красив.
Продукти:
6 броя яйца
200 г. захар
100 мл. олио
200 мл. прясно мляко
3 с.л. какао
2 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
1 ванилия (или друга есенция)
2 ч.ч. вишни
СТЪПКИ:
1. В купа чукваме яйцата и ги разбиваме на пяна със захарта. Към тях добавяме последователно олиото, прясното мляко, ванилията и пресятото брашно с бакпулвера.
2. Една трета от кексовата смес отделяме в отделна купичка. Към нея добавяме какаото и разбъркваме до неговото усвояване.
3. В правоъгълна тавичка покрита с хартия за печене изсипваме неоцветената кексова смес.
4. Върху нея подреждаме навсякъде измитите и почистени от костилки вишни.
5. Върху вишните разпределяме и какаовата смес, с помоща на лъжица като изсипваме по дължина навсякъде до покриване на плода.
6. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до суха клечка.
При поднасяне по желание поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко !!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар