Кога, ако не през лятото тази манджичка е най-вкусна :)
Обичам мириса на печения или пържения пипер. И суров никак не е зле, напълнен със сиренце, с гарнитура топъл комат хляб, един домат от градината и лук. Ммммм ....
Та пиперки в доматен сос едва ли има някой, който не си е приготвял досега.
Просто само ви подсещам, че сега му е времето, леко ястие, идеално за лятото, и мнооого вкусно.
Снимките са малко от третото качество, но светлината привечер не позволява по-хубави.
Надявам се, че и така ще ви накарам още веднага да запретнете ръкави и да приготвите тази вкусотийка, а и става бързо.
За мен лично ястията от този род нямат рецепти с точно количество на продуктите. Ако обичате пипер, добавете повече, ако искате по-малко сос, направете го така.
Продукти:
пипер
домати (доматено пюре или консерва домати)
стар чесън
сол
олио
захар
черен пипер
черен пипер
магданоз
СТЪПКИ:
1. Най-напред си пригответе пипера. За тази цел го измиваме добре, подсушаваме и изпичаме (на грил, на котлон, на скара, или го изпържете, както ви е вкусно). Обелваме го, цепваме го по дължина и оставяме настрана.
2. В тенджерка изсипваме доматеното пюре (или настъргани пресни домати), нарязания на дребно чесън (количеството по желание) и малко захар, да убие киселия вкус на доматите.
3. Сипваме малко олио на око (според количеството на доматите) и оставяме да си къкри (като разбъркваме да не загори) до сгъстяване на доматите (гъстотата е по желание).
Добавяме малко сол, черен пипер на вкус или още захар ако е необходимо.
4. Печените пиперки слагаме в доматения сос, намаляме котлона и оставяме да се вари още 5-6 минутки.
5. Сервираме със ситно нарязан магданоз.
Ние така обичаме пиперките в доматения сос, опитайте и вие :)
Да ви е сладко !!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар