Кюфтета, но с плънка, и стават страшно вкусни. Нещо като мини руло "Стефани", но в друг вариант. А с плънката може да се импровизира по ваш вкус, не е задължително да бъде такава, каквато съм я описала по-долу.
Единственото, за което съжалявам е, че не съм ги снимала в разрез, изядоха се бързо и просто забравих за фотосесията :)
Дано така придобиете представа за каква вкусотия става въпрос :)
Продукти:
За кюфтетата -
500 г.кайма1 яйце
1 глава кромид лук (стар)
100 г. галета
сол, чубрица, черен пипер на вкус
За пълнежа-
150 г.царевица сладка
3 броя кисели краставички
150 г. бекон
връзка пресен магданоз
СТЪПКИ:
1. Приготвяме си каймата по стандартния начин за кюфтета. Продуктите за плънката нарязваме на ситно и разбъркваме.
2. Оформяме си кюфтета от каймата (малко по-големи от стандартните). Разстилат се върху дъска посипана с галета и в средата се поставя от плънката.
3. Кюфтетата се завиват така, че плънката да се скрие.
4. В намазнена тавичка се подреждат, покриват се с фолио и се пекат до готовност във фурната на 180 С.
5. Поднасят се с любима гарнитура :) |
Няма коментари:
Публикуване на коментар