26 ноември 2013 г.

Пълнени кюфтета на фурна



Кюфтета, но с плънка, и стават страшно вкусни. Нещо като мини руло "Стефани", но в друг вариант. А с плънката може да се импровизира по ваш вкус, не е задължително да бъде такава, каквато съм я описала по-долу.
Единственото, за което съжалявам е, че не съм ги снимала в разрез, изядоха се бързо и просто забравих за фотосесията :)
Дано така придобиете представа за каква вкусотия става въпрос :)



Продукти:

 

     За кюфтетата -

500 г.кайма
1  яйце
1 глава кромид лук  (стар)
100 г. галета
сол, чубрица, черен пипер на вкус   

      За пълнежа- 


150 г.царевица сладка
3 броя кисели краставички
150 г. бекон
връзка пресен магданоз  

СТЪПКИ:

 

1. Приготвяме си каймата по стандартния начин за кюфтета. Продуктите за плънката нарязваме на ситно и разбъркваме.

 


 2. Оформяме си кюфтета от каймата (малко по-големи от стандартните). Разстилат се върху дъска посипана с галета и в средата се поставя от плънката.


 3. Кюфтетата се завиват така, че плънката да се скрие.


 4. В намазнена тавичка се подреждат, покриват се с фолио и се пекат до готовност във фурната на 180 С.






 5. Поднасят се с любима гарнитура :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар