Моркови и захар! Комбинация, която дълго време не ми вдъхваше доверие, а и като знам какви са претенциозни моите у дома ... Дълго време само подминавах тази рецепта. И пак се върнах на нея, и днес реших да го направя. Дори не се усеща вкус на моркови, а на вид е толкова красив!
На тези от вас, които още не са правили този сладкиш, горещо го препоръчвам.
Продукти:
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч олио
3 бр. яйца
2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.л. канела
1 пак. бакпулвер
моркови 3 ч.ч. настъргани на едро
1 ч.ч. орехи (нарязани на дребно)
1 ванилия
кората на един лимон - по желание
СТЪПКИ:
1. С миксер разбиваме яйцата със захарта много добре, после добавяме и олиото.
2. Добавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме на ръка.
3. Прибавяме канелата, кората от лимон по желание (настъргана на дребно).
4. Идва ред на морковите и орехите и отново разбъркваме добре на ръка с лъжица.
5. Избираме си подходяща тавичка, (правоъгълна по възможност), слагаме хартия за печене и изсипваме сместа.
6. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
Поръсваме с пудра захар и пресен настърган морков (по желание).
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар