27 ноември 2013 г.

Морковен кейк


Моркови и захар! Комбинация, която дълго време не ми вдъхваше доверие, а и като знам какви са претенциозни моите у дома ... Дълго време само подминавах тази рецепта. И пак се върнах на нея, и днес реших да го направя. Дори не се усеща вкус на моркови, а на вид е толкова красив! 


На тези от вас, които още не са правили този сладкиш, горещо го препоръчвам.

Продукти:

1 и 1/2 ч.ч. захар 
1 ч.ч олио
3 бр. яйца
2 ч.ч. брашно 
1 и 1/2 ч.л. канела
1 пак. бакпулвер
моркови  3 ч.ч. настъргани на едро
1 ч.ч. орехи  (нарязани на дребно)

1 ванилия
кората на един лимон - по желание



СТЪПКИ:

1. С миксер разбиваме яйцата със захарта много добре, после добавяме и олиото.
2. Добавяме пресятото брашно с  бакпулвера и разбъркваме на ръка.  
3. Прибавяме канелата, кората от лимон по желание (настъргана на дребно).
4. Идва ред на морковите и орехите и отново разбъркваме добре на ръка с лъжица. 
5. Избираме си подходяща тавичка, (правоъгълна по възможност), слагаме хартия за печене и изсипваме сместа.
6. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.




Поръсваме с пудра захар и пресен настърган морков (по желание).
Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар