Закуската беше кус-кус. Но тъй като явно съм сложила повечко, а и децата май не бяха много гладни, кус-куса ми остана. Никой повече нямаше да го хапва, и реших в нещо да го оползотворя. Пак се поразрових в нета и попаднах на мусака с кус-кус. Резервирано се отнесох (за кой ли път :) ) към тази мусака, но нямаше как, имах кус-кус, който щеше или да отиде в кофата за боклук (а храна не се хвърля, особено ако не е развалена), или трябваше да променя вида и, за да се изяде. И ето я :
И се оказа вкусна дори.
Продукти:
2 ч.ч. кус кус сварен
1 с.л. масло (или маргарин)
750 г. кайма (може и по-малко)
1 глава лук кромид стар
2 бр. домати (или доматено пюре)
3 броя яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 връзка пресен магданоз
150 г. сирене
50 г. кашкавал
сол, черен пипер на вкус
СТЪПКИ:
1. Кускусът се сварява и отцежда и докато е горещ добавяме маслото (маргарина).
2. | В мазнината запържваме каймата и ситно нарязания лук. Добавяме нарязаните домати, магданоза, черният пипер и сол на вкус. |
3.
Тавичката се намазнява. Разстиламе на дъното слой кус-кус, отгоре
каймата и отново кус-кус.
4. Настъргваме сиренето и заливаме със сместа от яйцата и прясното мляко.
5. |
Печем в умерено силна фурна. По желание, когато е готова мусаката,
отгоре настържете кашкавал и върнете във фурната, за да се разтопи. Поръсете с нарязан на ситно магданоз при поднасяне. Надявам се и на вас да се хареса, и ще ми е приятно ако видя положителни коментари за нея! |
Да много вкусна мусака става!!
ОтговорИзтриванеТака е, въпреки че е въпрос на вкус и на някого не би допаднала. Но определено е вкусна и така!
Изтриване