Обикновено, когато говорим за карфиол, си го представяме в туршия. Но пресният карфиол е също толкова вкусен и може да го приготвите и по-друг начин, освен на туршия. Малката ни дъщеря си го хапва пресен и е във възторг, когато го види. А е и полезен.
Веднъж бях правила паниран карфиол, и си спомням, че въобще не допадна на моите домашни.
И тъй като това беше отдавна, реших пак да опитам :)
Веднъж бях правила паниран карфиол, и си спомням, че въобще не допадна на моите домашни.
И тъй като това беше отдавна, реших пак да опитам :)
За да приготвим паниран карфиол имаме нужда от:
1 глава карфиол
За панировката-
2 яйца 1/2 чаена чаша светла бира
2-3 с.л.брашно
½ чаена лъжица сол
олио за пържене
СТЪПКИ:
1. Първо трябва да обработим карфиола, преди да го панираме. Начупваме го на розички, измиваме го добре и го слагаме във вряща подсолена вода за около 10 минути. Отцежда се, и вече е готов за панировката.
2. Приготвяме си я и нея - в подходяща паничка чукваме двете яйца, добавяме бирата, брашното и разбъркваме добре, за да не останат бучки. Добавяме и сол.
3. В тиган (добре е да е по-дълбок), си сипваме повечко олио, потапяме карфиола в панировката и пържим до златист цвят. Отцеждаме върху готварска хартия, за да се оттървем от излишната мазнина.
Вкусът на панираният карфиол не на всеки допада. В това се уверих, защото втори път моите отказаха да го хапват, не беше по вкуса им. За разлика от тях, на мен ми хареса. Страхотно мезе е както за чаша бира, така и за едно хубаво винце.
Няма коментари:
Публикуване на коментар