23 ноември 2013 г.

Крем-пита с готови кори за баница

Доста дълго време подминавах тази рецепта, виждаше ми се вкусно и красиво, но не мислех, че мога да се справя и ще се хареса ли у дома! 
Но, винаги има първи път, и при мен той беше успешен. Съвсем няма да съжалявате, ако решите и вие да си приготвите това вкусно удоволствие :) 
Крем-питата наподобява на вкус на този на така наречените наполеони, а те се правят с бутер тесто. Но в този случай моята крем-пита е с обикновени кори за баница, което би улеснило много домакини от вас. Не се съмнявайте, че няма да се получи, вкусът е впечатляващ. А вида ...




Имам снимка само на това парченце, но се надявам, че то ще ви грабне с вида си и се надявам на положителни отзиви. Ето и самата рецепта:

Продукти:

1 пакет кори за баница
около 125г. масло


 За крема - 
                                                             
1 литър прясно мляко                                      
5 броя жълтъци                                                  
1 бр. ванилия
6 - 7 с.л. брашно
1 ч.ч. захар



  За белтъчната глазура-

5 броя белтъци
14 с.л. захар
1 бр. ванилия  



СТЪПКИ:



1. Натрошаваме корите и разпределяме в подходяща тавичка, а отгоре разпределяме на различни места маслото на бучици.
2. Запичаме във фурната, като често разбъркваме, за да  се изпекат равномерно. Печем до зачервяване на корите.
3. За крема, разбиваме жълтъците със захарта, добавяме брашното и едната ванилия. 
4. Слагаме млякото на котлона да заври. Щом заври, дърпаме от котлона и на тънка струйка прибавяме сместа за крема. Бъркаме непрекъснато до сгъстяване на крема.
5. Разбиваме белтъците със щипка сол да стегнат, след което последователно прибавяме 14-те с.л. захар и втората ванилия
6. Върху опечените кори разпределяме изстиналия крем, а отгоре разбитите белтъци.
7. Връщаме отново във фурната,  да се запечена горен реотан до порозовяване.
8. Изстиналата крем-пита оставяме в хладилника за 2-3 часа, преди да поднесем.

Да ви е сладко!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар