У дома май честичко остава неизяден кус-кус от закуската :) И пак трябваше да го вмъкна някъде, за да се хапне, и да е вкусно! Този път за обяд бях решила да направя гювечета (с тях може да се импровизира и винаги стават вкусни), ама какви гювечета се получиха, ммм чудни!
Ето какво сложих във всяко гювече:
наденица (по избор)
пипер (печен)
кус-кус (сварен)
картофки (пържени или варени)
1 яйце
доматен сос
олио
кашкавал
сирене
царевица
зеленинка (пресен лук, пресен копър, магданоз)
люта чушка - по желание
СТЪПКИ:
1. Вземете от любимата си наденичка (по парче в гювече), и я сложете на скарата да се поизпече.
2. Отворете буркан с печен пипер, и за всяко гювече напълнете по една пиперка с кус-кус (сварен).
3. Опържете си няколко картофа.
4. Приключихме с подготовката, идва ред на приготвянето и на гювечето.
5. На дъното на всяко гювече сложете по 1 с.л. олио, после малко доматен сос (3-4 с.л.) или заготовка за миш-маш от зимнината ви (кой с каквото разполага).
6. Идва ред на чушката пълнена с кус-кус объркан с малко сирене и царевица, по парче наденичка,
малко пържени картофки (а може и сварени),
чуквате по едно яйце, слагате стрък зелен лук, или копър, или люта чушка, ако обичате (кой каквото му е на корем).
7. Върху яйцето настъргваме кашкавал (по желание ръсвате шарена сол), и слагаме във фурната (или микровълновата) яйцето да се опече.
Ами това е, нещо по-различно и вкусно, поне за нас беше такова.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар