20 ноември 2013 г.

Ролца от тиквички с ориз

 Все още на пазара се намират хубави пресни тиквички, въпреки, че вкуса им е  вече малко по-различен от тези през лятото. И все пак ще ви свършат работа, за да си приготвите тези рулца. Все се чудех какво да приготвя от тиквичките, освен традиционните пържени с чесънче, или на фурна с млечен сос ... Така ми хрумна да ги приготвя по-малко по-различен начин.




Продукти:

 

4 броя тиквички

 1/2  ч.ч.  ориз

2  броя яйца 

300 мл.  краве прясно мляко

 5 -6 стръка пресен магданоз

4-5 с.л. зехтин  (или олио) 

сол на вкус

 

СТЪПКИ:

 

 1. Измивате и почиствате тиквичките. Нарязвате ги на тънки филии по дължина. 

 

 

В тефлонов тиган слагате малко мазнина и ги запържвате до златисто и от двете страни.

 

 

 2. Всяка тиквичка се намазва със сварения и овкусен ориз. Навивате на руло и подреждате с отвора нагоре в подходяща тавичка.

 

 

 3. Приготвяте си заливка от яйцата, прясното мляко (или готварска сметана), солта и нарязания на ситно магданоз. Поливате тиквичките и запичате във фурната до готовност на заливката.

 

 

Ето така изглеждат запечени в тавичката :)

 

 

 Без да запичате във фурната, рулцата с ориз са прекрасно предястие под формата на хапки. 

 

Приятен апетит :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар