Все още на пазара се намират хубави пресни
тиквички, въпреки, че вкуса им е вече малко по-различен от тези през
лятото. И все пак ще ви свършат работа, за да си приготвите тези рулца.
Все се чудех какво да приготвя от тиквичките, освен традиционните
пържени с чесънче, или на фурна с млечен сос ... Така ми хрумна да ги
приготвя по-малко по-различен начин.
Продукти:
4 броя тиквички
1/2 ч.ч. ориз
2 броя яйца
300 мл. краве прясно мляко
5 -6 стръка пресен магданоз
4-5 с.л. зехтин (или олио)
сол на вкус
СТЪПКИ:
1.
Измивате и почиствате тиквичките. Нарязвате ги на тънки филии по
дължина.
В тефлонов тиган слагате малко мазнина и ги запържвате до
златисто и от двете страни.
2. Всяка тиквичка се намазва със сварения и овкусен ориз. Навивате на руло и подреждате с отвора нагоре в подходяща тавичка.
3.
Приготвяте си заливка от яйцата, прясното мляко (или готварска
сметана), солта и нарязания на ситно магданоз. Поливате тиквичките и
запичате във фурната до готовност на заливката.
Ето така изглеждат запечени в тавичката :)
Без да запичате във фурната, рулцата с ориз са прекрасно предястие под формата на хапки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар