Чудех се какъв десерт да приготвя този път, мислех да е с млечен крем, и нещо по-различно от това, което съм правила досега. Но тъй като нямах време за чудене, се спрях на еклери, отдавна не бях правила.
Ето какво се получи :)
И започнах, най-напред си направих пареното тесто, по следния начин от тези продукти:
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
3-4 броя яйца
СТЪПКИ:
1. Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя брашното и се
бърка няколко минути, докато стане гъста смес, която се отделя от
стените на съда. Маха се от котлона и се оставя да изстине.
2. След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
3. Идва моментът, когато трябваше да опека еклерите, да ама ми хрумна друго. Реших да сложа цялата смес за еклерите в тавичка, и така да я опека. Като един еклер-гигант :)
И ето го вече опечен,
но ако решите да правите тези пастички, сложете сместа в правоъгълна тавичка, за да станат всичките квадратни.
И така, опечения голяяям еклер, нарязах на пастички, след като вече беше изстинал напълно.
За крема са ви необходими-
500 мл прясно мляко
2 яйца
5 с.л. брашно
7-8 с.л. захар
50 г масло
1-2 ванилии
Кремът се приготвя като към заврялото мляко се добавя на тънка струйка
добре разбитата смес с миксер от яйцата, захарта и брашното.След това се
бърка непрекъснато няколко минути до сгъстяване на крема, слага се и
маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилиите.
Всяка пастичка разрязваме на половина през средата, и не се притеснявайте, ако някъде се появят дупки, крема ще ги прикрие и направи още по-вкусни.
На всяка една половинка слагаме от топлия крем, слагаме капачето и нареждаме в поднос.
Преди консумация поръсете обилно с пудра захар или глазура по ваш избор и вкус!
Ами това е, надявам се да ви е било вкусно :)
На моите гладници се харесаха много!
Няма коментари:
Публикуване на коментар