19 май 2020 г.

Маслени сладки

Под секрет, трябваше да са охлювчета и да имат едни красиви шарки. Но аз бързах да ги изпека, и пропуснах един важен момент, да сложа тестото във фризера. И ето на, замаскирах ги с пудра захар, но пък вкуса си заслужава, и затова си позволих да ги споделя и тук!!
На поправката, ще подменя и снимките :)



Продукти:

2 яйца
1/2 ч.ч. пудра захар
1 пакетче чисто масло
50 г. счукани орехи
2 с.л. прясно мляко /или вода/
1 с.л. оцет
лимонова кора
2 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
шепа стафиди /по желание/


СТЪПКИ:

1. Разбиваме добре маслото със захарта. Добавяме млякото /водата/, едното яйце и единия жълтък, лимоновата кора, оцета и брашното.
2. Замесваме тесто, което разделяме на две части. В едната половина добавяме орехите /и стафидите по желание/ и размесваме добре, за да се разпределят равномерно. В другата половина добавяме какаото и също размесваме добре.


3. Разточваме и двете кори на не много дебели кори. Поставяме ги една върху друга и ги навиваме на руло, увиваме във прозрачно или алуминиево фолио и оставяме във фризера тестото да стегне.
4. Нарязваме рулото на филийки с дебелина около 1 см. Редим ги на разстояние една от друга в така покрита с хартия за печене.
5. Изпичаме сладките в предварително затоплена фурна на 180 градуса за около 10-15 минути.



По желание готовите бисквити се овалват в пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар