31 май 2020 г.

Добруджанки с пет вида брашно

Не знам защо ми хрумна идеята да направя добруджанките с различни типове брашно, че дори и с пет! Може би, защото обичам продуктите на PANINO  и реших да съчетая различните им видове брашна!  
Вкусът на питките няма как да е същият, като на обикновените добруджанки с бяло брашно. 
Тези са малко по-здравословни :)) Но пък вкусни!! 




Продукти: 

 

1 ч.ч. бяло пшенично брашно Panino

1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно Panino
1/2 ч.ч. царевично брашно 
1/2 ч.ч. оризово брашно Panino
1/2 ч.ч. брашно от лимец

1 ч.ч. кисело мляко

1 яйце

4 с.л. олио

150 г. сирене 

50 г. кашкавал

20 г. краве масло

1 ч. л. сода за хляб /или 1 пак.бакпулвер/

1 ч.л. сол Panino

2-3 с.л. белени слънчогледови семки /сурови/
2-3 с.л. сусам
1-2 с.л. чия

 


СТЪПКИ:

 

1. В подходяща купа слагаме киселото мляко, в което добавяме содата /или бакпулвера/ и объркваме добре докато шупне.

2. Прибавяме яйцето, солта, олиото, натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Добавяме и семената. Разбъркваме всичко и постепенно започваме да добавяме и брашната, като ги пресяваме задължително.

3. Получава се лепкаво тесто, което може да ви притесни в първия момент. С набрашнени ръце си оформяме  топки, колкото една мандарина например. 

4. В намазнена тава или покрита с хартия за печене редим на разстояние една от друга оформените топки. С пръст правим малка вдлъбнатинка в средата на всяка и поставяме по малко от кравето масло. 



5. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до златист загар, за около 20-ина минути.





Хапнете ги още  топли, топли!!




Благодаря на PANINO за приятната изненада, която ме вдъхнови за тези вкусни питки :)






2 коментара: