2 май 2020 г.

Хрупкав щрудел в тостер за сандвичи

Вадете тостерите :))
Този уред у дома е най-експлоатирания и най-любимия ни :))
След питките в тостер и хрупкавите банички в тостер ми хрумна, че и един щрудел би се получил добре. Отне ми около 10 минути за да го направя и да си го хапна заедно с малката ми дъщеря!! Ароматен, хрупкав, вкус който не може да се опише - трябва да се опита!!
На пръв поглед на снимката щрудела изглежда като сандвич, поръсен с пудра захар, но вярвайте ми нямах търпение да измисля как да го снимам, защото бързахме да си го хапнем. 
Ако решите да го направите, ще се уверите в това :)




Продукти:

за 1 брой щрудел:

кори за баница - 2 листа
1 малка ябълка
1 каф.л. канела
2 с.л. захар
1 с.л. галета
2 с.л. смлени орехи
масло или олио

пудра захар за поръсване


СТЪПКИ:

1. Измиваме и почистваме ябълката, настъргваме я на едро ренде в малка купичка.
2. Към ябълката добавяме канелата, захарта, галетата и смлените орехи. Объркваме сместа.
3. Намязняваме /с олио или масло/ един лист от корите за баница и го обръщаме върху втория лист, който също намязняваме. В средата слагаме плънката и завиваме последователно първо страничните краища към плънката, след това долния край и внимателно го прегъваме нагоре като плик. 
4. Загряваме тостера и печем щрудела до златист загар и от двете страни.




Докато се пече в тостера, има вероятност /поне при мен така стана/  леко да се разтече сока от ябълките. Това да не ви притеснява, след това веднага си почистете уреда :)

Готовият щрудел поръсваме с пудра захар.
Остава да се насладите на този вкусен, ароматен и хрупкав щрудел дори още докато е топъл!




                                                         Да ви е сладко!!




Няма коментари:

Публикуване на коментар