Вадете тостерите :))
Този уред у дома е най-експлоатирания и най-любимия ни :))
След питките в тостер и хрупкавите банички в тостер ми хрумна, че и един щрудел би се получил добре. Отне ми около 10 минути за да го направя и да си го хапна заедно с малката ми дъщеря!! Ароматен, хрупкав, вкус който не може да се опише - трябва да се опита!!
На пръв поглед на снимката щрудела изглежда като сандвич, поръсен с пудра захар, но вярвайте ми нямах търпение да измисля как да го снимам, защото бързахме да си го хапнем.
Ако решите да го направите, ще се уверите в това :)
Продукти:
за 1 брой щрудел:
кори за баница - 2 листа
1 малка ябълка
1 каф.л. канела
2 с.л. захар
1 с.л. галета
2 с.л. смлени орехи
масло или олио
пудра захар за поръсване
СТЪПКИ:
1. Измиваме и почистваме ябълката, настъргваме я на едро ренде в малка купичка.
2. Към ябълката добавяме канелата, захарта, галетата и смлените орехи. Объркваме сместа.
3. Намязняваме /с олио или масло/ един лист от корите за баница и го обръщаме върху втория лист, който също намязняваме. В средата слагаме плънката и завиваме последователно първо страничните краища към плънката, след това долния край и внимателно го прегъваме нагоре като плик.
4. Загряваме тостера и печем щрудела до златист загар и от двете страни.
Докато се пече в тостера, има вероятност /поне при мен така стана/ леко да се разтече сока от ябълките. Това да не ви притеснява, след това веднага си почистете уреда :)
Готовият щрудел поръсваме с пудра захар.
Остава да се насладите на този вкусен, ароматен и хрупкав щрудел дори още докато е топъл!
Да ви е сладко!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар