9 май 2020 г.

Крем супа от тиквички

Обичам крем супи, но у дома не правя. Никой освен мен не ги яде. Но имах няколко тиквички, които трябваше да направя някак си, като изключим пържените или печените във фурна. 
С тиквички имам доста рецепти така като се замисля, и то сполучливи. 
Но крем супа не бях правила. А това е най-бързата и най-лесната супа, независимо с какъв зеленчук е, дори и да не умеете да готвите със сигурност ще се справите. 
Та дойде и нейното време, да я приготвя у дома.  Хаха и разбира се, сама си я ядох. По никакъв начин не мога да накарам у дома някой да яде крем супа, независимо от какво е. 
Но пък имаше повече за мен :)



Продукти:

тиквички - 500 г.
масло - 30 г.
сол и бял пипер на вкус
чесън пресен - по желание
прясно мляко или заквасена сметана
сухари



СТЪПКИ:

1. Измиваме, обелваме и нарязваме тиквичките на кубчета. Слагаме ги в тенджера с подсолена вода /един-два пръста над нивото на тиквичките/ да се сварят докато омекнат.
2.  Като се сварят се свалят от котлона и се оцеждат, пасират се добре и се разреждат с водата в която са вряли, добавя се бял пипер и масло, и по желание чесън.
3. Сервира се с прясно мляко или заквасена сметана и сухари. 

Добър апетит!

1 коментар:

  1. Вили,
    прекрасна е крем - супата.И у дома е така, повече се набляга на месото отколкото на нещо друго.А крем - супите са толкова вкусни, а и полезни.
    Поздрави и успешна нова седмица !

    ОтговорИзтриване