17 май 2020 г.

Крем разядка с патладжан

... или още наричан син домат, и още любопитно от уикипедия за патладжана :)
Има толкова много начини за приготвяне на патладжана!!!
Аз днес  избрах да го направя на пикантна разядка!
И поднесена по-малко нетрадиционен начин, върху оризовка и с прясна краставица. Въпрос на вкус, в този случай според мен се получи вкусно, но за да се убедите, просто трябва да опитате :)



Продукти:

патладжан
чесън
магданоз
майонеза
извара
червена пиперка /прясна/
орехи
сол

Количеството на продуктите е според вкуса и предпочитанията ви!


СТЪПКИ:

1. Измиваме и почистваме патладжана от дръжката, на няколко места правим разрези с нож. Слагаме патладжана в тава, застлана с алуминиево фолио и печем в предварително затоплена фурна на 180-200 градуса за около 40-50 минути.
2. Изпеченият патладжан оставяме да изстине, след което му махаме кората.
3. В блендер /или пасираме с пасатор/ слагаме нарязания патладжан на парчета, и всички останали продукти /без майонезата, изварата и солта/, като количеството е според вкуса и предпочитанията. Пасираме /или в блендер пасираме/ всичко до кремообразна смес.
4. Към получената смес добавяме майонеза и извара, според вкуса ви, и сол също на вкус и объркваме или отново пасираме.
Към разядката можете да добавите по желание малко цедено кисело мляко.
5. Поднасяме върху оризовки или като хапки вълху кръгове от прясна краставица и канапе от хляб.


                                                             Добър апетит!




1 коментар:

  1. Страхотна, много вкусна разядка с орехи и патладжани.Записвам рецептата за проба.Благодарности за идеята Вили.
    Поздрави и усмихнат ден !

    ОтговорИзтриване