Един познат и много ефектен сладкиш!!
Можете да използвате различни плодове, по ваш избор и вкус!
Това е моят обърнат сладкиш с ананас. Така се въодушевих, когато започнах да го правя и си го представях как ще изглежда с тези красиви шайби от ананас, карамела...
Нямах пресен ананас, а консерва, но кой да погледне, че вътре ананаса е на парченца хаха.
Но въпреки това се получи много добре и беше вкусен!!
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
ананас консерва + сока
1 пак. бакпулвер
ванилия
нар
за карамела-
6 с.л. захар
70г. чисто масло
СТЪПКИ:
1. Разбиваме яйцата със захарта добре, прибавяме брашното пресято с бакпулвера и ванилията.
2. Включваме фурната да загрява, а през това време си приготвяме подходяща тавичка или форма с падащо дъно.
3. В тавичката или формата, в която ще печем сладкиша, поставяме 6 с.л. захар и карамелезираме, но само до светъл цвят. Върху вече готовия карамел поставяме късчета от маслото. Отгоре подреждаме парченцата ананас от консервата. Между тях можете да слагате и парченца нар или да аранжирате с него, когато вече сладкиша е готов!
1. Разбиваме яйцата със захарта добре, прибавяме брашното пресято с бакпулвера и ванилията.
2. Включваме фурната да загрява, а през това време си приготвяме подходяща тавичка или форма с падащо дъно.
3. В тавичката или формата, в която ще печем сладкиша, поставяме 6 с.л. захар и карамелезираме, но само до светъл цвят. Върху вече готовия карамел поставяме късчета от маслото. Отгоре подреждаме парченцата ананас от консервата. Между тях можете да слагате и парченца нар или да аранжирате с него, когато вече сладкиша е готов!
4. Внимателно изливаме върху плода кексовата смес.
5. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса, като проверяваме с дървен шиш /или клечка/ дали е готов.
6. Като се опече сладкиша, го обръщаме в подходяща десертна чиния (плодовете така остават отгоре), изчакваме да поизстине, и го заливаме внимателно със сока от ананаса /от консервата/.
8. Изчакваме да се напои добре, след което е готов за хапване!!
6. Като се опече сладкиша, го обръщаме в подходяща десертна чиния (плодовете така остават отгоре), изчакваме да поизстине, и го заливаме внимателно със сока от ананаса /от консервата/.
8. Изчакваме да се напои добре, след което е готов за хапване!!
Да ви е сладко!!
Можете да видите и подобен сладкиш, но с компот от дюли, също толкова сочен и вкусен!
Няма коментари:
Публикуване на коментар