Домашните соленки са винаги предпочитани от купешките, пък тези са и икономични.
Продуктите за тях със сигурност има във всяко домакинство.
Какво чакате, да си направим соленки :)
Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода
3 ч.ч. брашно /+ 1/2 ч.ч. при необходимост/
сусам, маково семе
СТЪПКИ:
1. Разбиваме едното яйце с олиото и солта в подходяща купа.
2. Към тях добавяме киселото мляко, смесено със содата, и постепенно пресятото брашно за меко тесто.
Към него добавяме сусам и маково семе и отново омесваме.
3. Върху набрашнена повърхност разточваме на кора, с дебелина около 1 см., и я нарязваме на пръчици с дължина 7-8 см.
Увиваме ги като спирали и ги подреждаме в тава покрита с хартия за печене.
Една част може да нарежете на ромбчета и квадрати.
4. Намазваме соленките с останалото разбито яйце и печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса, докато се зачервят - за около 12-15 минути.
Да ви е сладко!!
Вили,
ОтговорИзтриванезаписвам рецептата за тези икономични соленки.В днешно време старите рецепти за соленки са твърде скъпи.Обикновено рецептите съдържат много масло, кашкавал или излизат като брой твърде малко.Така,че твоята рецепта е чудесна.
Поздрави, здраве за цялото ти семейство !