29 май 2020 г.

Пилешки дробчета със зелен фасул на фурна

Едно мнооого вкусно ястие, което не изисква никакви усилия и умения!
Нооо пък ще си оближете пръстите! 
Ако искате да стане още по-вкусно прибавете и картофи, пресни пиперки ....
Но днес моята вкусна манджичка е само с пилешки дробчета и зелен фасул.


Продукти:

пилешки дробчета - 0.500г.
лук - 2 глави
моркови - 2 средно големи
зелен фасул /консерва или пресен/ - 300г.
сол, черен и червен пипер на вкус
домати /консерва, пресни, доматено пюре или лютеница/
олио
соев сос



СТЪПКИ:

1. Ако използвате пресен зелен фасул, преди да го сложите да се готви заедно с пилешките дробчета го бланширайте за около 10-ина минути.
2. Можете да използвате охладени или замразени пилешки дробчета, аз предпочитам първите. И в двата случая, дробчетата се измиват добре и се махат ципите, там където е необходимо. А замразените е необходимо да размразите. Накисваме ги в студена вода за около 30 минути, след което старателно ги измиваме и отцеждаме.
3. Почистваме и измиваме лука и морковите, нарязмаве на колелца. В тавичката, в която ще приготвяте ястието слагаме всички продукти, подправките на вкус, домати също според предпочитанията и около 3-4 с.л. олио. 
4. Объркваме продуктите внимателно, доливаме малко водичка и печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност.

Към ястието върви идеално чаша студена бира или чаша бяло вино!!





Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар