13 януари 2014 г.

Сладка млечна баница

Хайде на баницата, но е сладка да знаете :) 

Всеки от вас я е правил десетки пъти, ето и моята, на вкус ми наподобява сладки макарони на фурна :) 
Това е оригиналният начин на приготвяне на тази баница, в интернет пространството срещнах и допълнения - сладко, шоколади вътре ....
Но на нас си ни е най-вкусна така :)


Продукти:

за тавичка с диаметър 26-28см
 
10 бр.  готови кори за баница
около 100 г. масло (маргарин)

за заливката -

4 броя  яйца
200 г. захар
800 мл. прясно мляко
ванилия


СТЪПКИ:

1. Намазваме си тавичката с масло (или маргарин). Вземаме две кори и ги поставяме на дъното на тавичката, като краищата им обхващат и стените на тавата. Също ги намазваме леко с масло.
2. Вземаме следващата кора, намазваме я с масло с помоща на четка, набръчкваме я по дължина и оформяме "розичка".


3. Така процедираме и с останалите кори и ги подреждаме една до друга в тавата.


4. Запичаме до порозовяване, аз лично на по-слаба фурна, за да се изпекат добре и да не загорят.


5. Когато са готови, ги оставяме да изстинат и си приготвяме заливката. Разбиваме яйцата със захарта, добавяме затопленото прясно мляко и ванилията и разбъркваме добре  до пълното разтваряне на захарта.
6. С приготвената заливка покриваме навсякъде  вече изстиналите кори.


7. Запичаме отново докато корите си поемат течността (около 15 мин.), но не напълно, тъй като после те ще си поемат още.


8. След изстиване на баницата, нарязваме на квадрати, триъгълници или ромбове, сервират се поръсени обилно с пудра захар (а може и без нея).



Доста калорично, но пък много  вкусно :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар