21 януари 2014 г.

Гювеч "Фамилия"

Ами, защото е за всички у дома :) Та за това го нарекох "Фамилия". Едва ли ще прочетете нещо ново, как и от какво можете да направите гювеч, но това е също едно бързо за приготвяне и вкусно ястие, а и ще нахраните цялата фамилия, е поне за едно хранене :)



В зависимост от големината на гювеча, е и количеството на продуктите за ястието.
Аз го приготвих в съд от иенско стъкло във фурната. Още по-вкусно би станало в глинен гювеч, на бавен котлон.

Продукти:

около 500-700  г. свинско месо
около 1 кг. картофи
праз - 1 средно голям стрък 
печен пипер - 4-5 броя
домати консерва
олио, сол, черен, червен пипер, чубрица, магданоз,
грах - около 150 г.


СТЪПКИ

1. Нарязвате си месото на хапки, моркова на кубчета, праза на по- дебели колелца, пипера на дребно, картофите на едро.
2. Всички продукти поставяте в гювеча, подправяте с олио, осолете и подправки на вкус, обърквате добре, заливате с водичка на нивото на продуктите и слагате във фурната.


3. Печете до готовност на месото.



Бързо, лесно и толкова вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар