Една вариация на мекички (без набухватели), но много тънко разточени, които стават чудно вкусни, хрупкави, и може да се хапват както за закуска, така и вместо хляб на обед или вечеря.
Идеята за тях взех от Снежи от блога и "Кулинарно хоби".
Продукти:
200 мл. вода
1 ч.л. сол
щипка захар
брашно за меко тесто (около 400-450г.)
СТЪПКИ:
1. Замесваме меко тесто, което правим на фитил. Режем го на 5-6 топки. Всяка топка се точи на лист, намазва се с олио и се навива на руло.
2. От всяко руло режем хапки, които разточваме с точилката на тънички много тънки питки.
3. Всяка питка се пържи в сгорещена мазнина (мазнината, в която се пържат трябва да е малко) и от двете страни до златисто.
Когато ги направих за първи път ги поднесох вместо хляб към вечерята. Приеха се много добре, хрупкави и вкусни питки.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар