Добруджанки
Бързи, лесни и много вкусни питки, естествено става дума за добре познатите питки "Добруджанки".
Аз ги правя по следната рецепта, и стават сполучливи и невероятно вкусни.
Продукти:
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
4 с.л. олио
100-150 г. сирене (ако искате да се усеща повечко сиренето)
20 г. краве масло
1 ч. л. сода за хляб
1 ч.л. сол
СТЪПКИ:
1. В подходяща купа слагаме киселото
мляко, в което добавяме содата и объркваме добре докато шупне.
2. Прибавяме яйцето, солта, олиото и натрошеното сирене. Разбъркваме всичко и постепенно започваме да добавяме и брашното.
3. Получава
се лепкаво тесто, което може да ви притесни в първия момент. С набрашнени ръце си оформяме топки, колкото една мандарина например.
4. В намазнена тава или покрита с хартия за печене редим на разстояние една от друга оформените топки. С пръст правим малка
вдлъбнатинка в средата на всяка и поставяме по малко от кравето масло.
5. Слагаме ги в студена фурна, която се включва и увеличава постепенно, за да могат питките да се понадигнат (втасат).
6. Печем до златист загар, или до суха клечка (за по-сигурно).
Когато са готови, завийте ги в кърпа за около 10 минутки, а после си ги хапнете с удоволствие.
Няма коментари:
Публикуване на коментар