10 януари 2014 г.

Сиренки

Кой би отказал една топла домашна сиренка ! Е, ако сте на диета или по изключение не сте привърженици на тестените изделия, тогава сте извинени :)

А всички останали черпя с по една топла топла сиренка !




Рецептата за необходимите продукти вижте тук

Можете да оставите тестото да втаса, след което го премесвате и оформяте.
Когато бързам и нямам време за втасване, оставям тестото да си почине 10-15 минути и оформям сиренките.


СТЪПКИ:

1. От тестото късате топки, колкото един малък портокал. Всяка топка разточвате, намазвате с олио (зехтин или маргарин), поръсвате с натрошено сирене и завивате на руло.
2. Рулото с помоща на ръцете върху масата го оформяте на по-дълъг фитил, който завивате като охлюв.
3. Така процедирате и с останалото тесто.
4. Подреждате всички сиренки на разстояние една от друга, върху хартия за печене в подходяща тавичка (или намазана само с мазнина).


5. Оставяте ги да втасат,


намазвате ги с жълтъка (разбит с малко олио и няколко капки прясно мляко) и поръсвате  (по желание) със семена (в моя случай със сусам).


6. Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до зачервяване.



Хапнете си ги още топлички, тогава са най-вкусни !



Няма коментари:

Публикуване на коментар