Задължително трябва да си направите тази вкусотийка.
Продукти:
600 г. бяло брашно (може и малко повече)
250 мл. топло мляко
1/2 кубче прясна мая
100 г. захар
100 г. меко краве масло (или маргарин)
2 яйца (1-ия жълтък за намазване)
ванилия
шипков мармалад около 200-300 г.
250 мл. топло мляко
1/2 кубче прясна мая
100 г. захар
100 г. меко краве масло (или маргарин)
2 яйца (1-ия жълтък за намазване)
ванилия
шипков мармалад около 200-300 г.
СТЪПКИ:
1. Разтваряте маята в топлото мляко с 1 с.л. захар и 1-2 с.л. брашно, изчаквате да втаса (да шупне).
2. Пресявате си брашното, правите си кладенче в него, в което чуквате 1 яйце и 1 белтък, добавяте захарта, разтопеното масло и ванилията. Замесвате си меко тесто, което оставяте на топло да си почине (да втаса един път).
3. Премесвате го отново и разточвате на кора с дебелина около 0.5 см. Намазвате кората плътно с мармалада, срязвате на две половини и всяка навивате на руло по дължина.
4. Рулото нарязвате на охлюви с дебелина около 3 см. Подреждате ги в тавичка (или форма с падащо дъно) върху хартия за печене на разстояние едно от друго.
5. Оставя се да втаса,
след което се намазва с жълтъка разбит с няколко капки олио и капки прясно мляко.
6. Печем до златист загар, в предварително загрята фурна на около 180 градуса.
По желание преди поднасяне на бриош-питата, поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!!!
Много е вкусно!От същото тесто правих кифлички-супер са!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Анита :)
Изтриванеmmmm.mn.mn. apetitno izglejda ,trqbva da se probva..blagodarq za receptata..:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря и аз, дано останете вкусно изненадана Таня, поздрави :)
Изтриванеслед малко и аз запретвам ръкави за да направя тази вкуснотия-дано ми се получи :)
ОтговорИзтриванеНяма как да не се получи, бон апети :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглежда, тъкмо имам домашен шипков мармалад, който се чудя в какво да вложа, та съвсем на време я виждам тази рецепта :)
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че твоята ще стане още по-хубава Ани!
ИзтриванеРазгледах прекрасните ти торти и останах очарована!