24 януари 2014 г.

Бисквитена торта за всеки ден

Тя е най-лесната торта и винаги вкусна. Избирате си любимите бисквити, крема, сглобявате и воала :) 
Ето моята бърза бисквитена тортичка, която приготвям у дома, когато нямам време за нещо друго.



Продукти:

2 пак. бисквити обикновени по 180 г.
гръгли малки бисквитки - 2 пак. за стените на тортата (по желание)
1 ч.ч. смлени ореховя ядки
прясно мляко (или компот) за потапяне на бисквитите

За крема-

1 литър прясно мляко
3 (или 2) броя яйца
1 ч.ч. захар (250г.)
8 с.л. брашно
есенция ванилия


СТЪПКИ:

1. Приготвяте си крема по следния начин - разбиваме яйцата със захарта  до побеляване, добавяме брашното и ванилията, и отново разбиваме хубаво с миксер (може и на ръка, но гледайте да не стане на бучки). Слагаме млякото на котлона, като се сгорещи, махаме встрани и изсипваме на тънка струйка сместа, връщаме на котлона и бъркаме енергично, до сгъстяване на крема.
2. В тортена форма или такава с падащо дъно, редите първия ред бисквити, като ги потапяте преди това за кратко в млякото (или компота) да омекнат. Подреждате по стените на формата малките кръгли бисквитки и внимателно изсипвате една трета от крема върху първия ред с бисквити.
 Ако имате банан, можете да нарежете на колелца и да го разпределите върху единия пласт от крем.
3. Слагате втори ред бисквити (потопете също в мляко), следва крем, после трети ред и останалия крем. Обилно поръсвате с ореховите ядки.
4. Оставяте тортата да стегне (поне 2 часа) и бисквитите да могат да поемат крема и да омекнат напълно.
5. Внимателно махате от формата и поставяте в голяма десертна чиния. 




С украсата всеки може да импровизира!

Бързо, лесно и винаги вкусно :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар