Тя е най-лесната торта и винаги вкусна. Избирате си любимите бисквити, крема, сглобявате и воала :)
Ето моята бърза бисквитена тортичка, която приготвям у дома, когато нямам време за нещо друго.
Продукти:
2 пак. бисквити обикновени по 180 г.
гръгли малки бисквитки - 2 пак. за стените на тортата (по желание)
1 ч.ч. смлени ореховя ядки
прясно мляко (или компот) за потапяне на бисквитите
За крема-
1 литър прясно мляко
3 (или 2) броя яйца
1 ч.ч. захар (250г.)
8 с.л. брашно
есенция ванилия
СТЪПКИ:
1. Приготвяте си крема по следния начин - разбиваме яйцата със захарта до побеляване,
добавяме брашното и ванилията, и отново разбиваме хубаво с миксер (може и на ръка, но гледайте да не стане на бучки). Слагаме млякото на котлона, като се
сгорещи, махаме встрани и изсипваме на тънка струйка сместа, връщаме на котлона и бъркаме
енергично, до сгъстяване на крема.
2. В тортена форма или такава с падащо дъно, редите първия ред бисквити, като ги потапяте преди това за кратко в млякото (или компота) да омекнат. Подреждате по стените на формата малките кръгли бисквитки и внимателно изсипвате една трета от крема върху първия ред с бисквити.
Ако имате банан, можете да нарежете на колелца и да го разпределите върху единия пласт от крем.
3. Слагате втори ред бисквити (потопете също в мляко), следва крем, после трети ред и останалия крем. Обилно поръсвате с ореховите ядки.
4. Оставяте тортата да стегне (поне 2 часа) и бисквитите да могат да поемат крема и да омекнат напълно.
5. Внимателно махате от формата и поставяте в голяма десертна чиния.
С украсата всеки може да импровизира!
Бързо, лесно и винаги вкусно :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар