Понякога ми е голяма досада панирането, на каквото и да е. За това предпочитам да използвам фурната, въпреки, че вкуса е съвсем различен. Но пък няма пръскане на олио, търкане на тигани (ще търкам тавата от фурната), клепане до ушите с панировката (аз успявам да се поизцапам доста 😉.
Реших, че е време и аз да панирам кашкавал в кори за баница. Но така ме мързеше, че реших за по-бързо да ги метна във фурната. То моето стана нещо подобно на кашкавалена пита.
Но беше вкусно.
Продукти:
кашкавал
кори за баница на Белла
яйце
прясно мляко
сусам
олио
СТЪПКИ:
1. Кашкавалът нарязваме на малки хапки (големината определяте вие).
2. Вземаме един лист от корите за баница, прегъваме на две и го разрязваме. Двете половинки режем на още по две. Така имаме 4 равни парчета от един лист.
3. Намазваме с олио (с четка) всяка четвъртинка от разрязания лист, поставяме в единия край по средата по парче от кашкавала. Загръщаме и от двете страни, а после на руло. Така оформяме хапките с кашкавал.
4. В намазнена тавичка (или покрита с хартия за печене) подреждаме готовите хапки от кашкавала.
В зависимост от количеството на кашкавала и големината на тавичката, в която сме подредили парчетата, си правим заливка от яйце и прясно мляко.
На моята тавичка (с диаметър 20 см.) приготвих заливка от 2 яйца и 150 мл. прясно мляко. Добавих и 2-3 с.л. сусам и разбърках.
От тази смес слагам по лъжица върху всяко парче, а ако ми остане повтарям отново.
Друг вариант е да си разбиете в купичка яйца, да добавите сусам, малко олио и всяко парче да оваляте в сместа и така да ги подредите в тавичката.
Аз в случая действах по-мързеливият начин със заливката :)
Друг вариант е да си разбиете в купичка яйца, да добавите сусам, малко олио и всяко парче да оваляте в сместа и така да ги подредите в тавичката.
Аз в случая действах по-мързеливият начин със заливката :)
5. Печем в затоплена фурна до златист загар на корите.
Да ви е сладко !!!