Много е важно храната да изглежда добре, не само да е добра и на вкус. Да, ама при мен понякога фотографиите хич не ми се получават, особено ако има база за сравнение. Е, не съм професионалист в тази област, пък и за това е нужен и що годе по-хубав фотоапарат поне ... Искаше ми се тези ябълкови олади да изглеждат много по-добре, но така и не успях (не се чувствах добре, а за снимка просто след това не останаха). Така, че ще се задоволите с моите, или ще гледате тези, откъдето взех рецептата.
Оладите са руски малки питки и тази рецепта има и български
аналог, който се нарича тиганици. Използвайте домакинска хартия или
салфетка за отцеждане на мазнината, защото присъствието на кисело мляко в
сместа е предпоставка за поемане на повечко мазнина.
Наистина са много вкусни в сладкия вариант (идеални са за закуска), навярно и чесновите, но тях още не съм опитвала. Копирам дословно рецептата и благодаря на Ина :)
А за оладите има безброй много рецепти, просто трябва да си изберете вкуса, който ви допада.
Продукти:
1 яйце
5 супени лъжици захар
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 и 3/4 чаени чаши брашно
3 големи ябълки
ванилия
олио за тигана
СТЪПКИ:
1. В купа смесваме брашното, солта, захарта и ванилията. Към тях прибавяме
яйцето, киселото мляко, в което предварително сме разтворили содата
бикарбонат и настърганите ябълки. Разбъркваме до хомогенизиране.
2. В тефлонов тиган поставяме около 1-2 супени лъжици олио и го
сгорещяваме, след което вземаме със супена лъжица от получената смес и я
пускаме в добре сгорещения тиган / по 3-4 броя в тиган, защото се
надуват/.
3. Пържим оладите на среден огън и от двете страни.
Преди да
поставим следащите олади в тигана, отново добавяме 1-2 супени лъжици
олио в тигана.
4. Готовите олади сервираме поръсени с пудра захар, с мед, със сладко, кленов сироп или каквото ви душа желае :)
4. Готовите олади сервираме поръсени с пудра захар, с мед, със сладко, кленов сироп или каквото ви душа желае :)
Ами това е, бързо, лесно и гарантирано вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар