Едва ли някой не знае как се забъркват класическите палачинки, но все пак нека и тази рецепта присъства в блога.
А който скоро не си е хапвал, сега е времето да му напомня това :)
За да направите хубави палачинки, трябва време, любов и никакъв майсторлък :)
И ако имате малко време преди да хукнете към кухнята, прочетете това.
Продукти:
2 ч.ч. брашно
0,5 литра прясно мляко (може да се замести наполовина с вода)
4 яйца
2 щипки сол
2 с.л. разтопено масло
1 равна ч.л. хлебна сода
СТЪПКИ:
1. Яйцата се разбиват, добавя се млякото (могат да се направят и с вода вместо
мляко, но тогава стават много леки и не чак толкова плътни и вкусни или 1:1 мляко и вода)
2. Брашното се пресява и се смесва със содата. Добавяме на малки порции, за да не стане на бучки, за това най-добре е да се използва миксер. Добавяме и солта.
4. Получената смес трябва да е с гъстота на боза, ако е по-гъста може да се добави малко
мляко, или малко брашно, ако се е получила по-рядка.
5. Палачинките се пържат на слаб огън, като предварително тиганът се намазва с масло или олио с помоща на памуче, тампон или четка. По възможност използвайте тефлонов тиган или тиган за палачинки.
6. Когато палачнката сама се отлепи от тигана по краищата и може лесно да се повдигне с лопатка, е готова за обръщане.
7. Готовите палачинки може да се поднесат със сладка или солена плънка, навити на руло или сгънати във формата на джобче.
Бон Апети :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар