28 февруари 2014 г.

Курабийки-трюфелчета

Тази рецепта, както и много други взаимствам от руски сайтове, където има чудесни вкусотийки и си заслужава човек да ги опита :)
Предлагам ви една бърза рецепта за малки курабийки, които приличат на трюфели. 
Впечатлиха ме как изглеждат, едни такива малки, апетитни и хубавки. Жалкото е, че аз на вид не ги докарах много, но пък са вкусни.



   Продукти:

  2 ч.ч. брашно (240 мл.)
  150 г.  захар
  2 броя яйца
  40 г.  краве масло (или маргарин)
  50 г.  олио
  1/2  ч. л сода за хляб
   ванилия
  пудра захар за овалване

СТЪПКИ:

1. В подходяща купа разбиваме яйцата и захарта  с миксер, може и с тел. Прибавяме разтопеното краве масло (или маргарин) и олиото и отново разбъркваме. Добавяме брашното със содата и ванилията. 
2. Замесваме тесто, което оставяме в хладилника за 1 час (може и 30 минути).
3. Към половината от тестото по желание може да добавите какао. Така ше си направите бели и какаови курабийки. Моите станаха полу-какаови :), защото какаото естествено ми беше недостатъчно.
4. Късаме от тестото и си правим топчета, колкото орех. Всяко топче овалваме в пудра захар и редим в тава, покрита с хартия за печене. 


5. Печем в предварително затоплена фурна на 170 градуса до готовност (15-20 мин. в зависимост от фурната).



Вкусни курабийки за хапване по всяко време :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар