Нещо съвсем елементарно и винаги вкусно за тези, които обичат гъби. С пълнежът можете да фантазирате до безкрай :)
Продукти:
печурки ( по възможност по-големи)
халуми (халуми е бяло сирене със слоеста консистенция, наподобяващо сиренето моцарела, с леко солен вкус)
.масло
халуми (халуми е бяло сирене със слоеста консистенция, наподобяващо сиренето моцарела, с леко солен вкус)
.масло
кисели краставички
шунков колбас (или друг по желание)
варен картоф
кашкавал
сол и черен пипер на вкус
няколко скилидки чесън
СТЪПКИ:
1.Почистваме печурките, и отстраняваме внимателно пънчетата.
2. В тавичка покрита с фолио нареждаме гъбите,
като във
всяка гъбка се слага малка бучица масло (или маргарин), сол и черен пипер на вкус.
На дъното на тавичката, се сипва съвсем малко вода и тавата се слага в загрятата предварително фурна на 200 градуса.
3. Така гъбите оставяте във фурната около 10 минути, в зависимост от големината на гъбите, а през това време си приготвяте пълнежа.
4. Според количеството на гъбите преценете и количеството на пълнежа. Нарязвате кисела краставичка на дребни кубчета, варения картоф също, кашкавала, шунката, и чесъна. По желание можете да нарежете и пънчетата в плънката или да ги сложите отстрани при гъбите да се запекат отделно. Обърквате добре всичко.
5. Във всяка гъба се слага обилно от плънката
и за капаче слагаме по парче халуми, връщаме обратно във фурната и доопичаме, докато халумито леко се разтопи.
Тъй като гъбките са правени в зимният сезон, декорирах с кисели краставички и морков (туршия).
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар