Едно слънчево оформление на пицата ви :) Е, изпълнението не е от най-добрите, но пък да знаете колко е вкусно :)
Продукти:
за тестото-
1 кофичка кисело мляко
2 яйца
1 с.л. сол
1 ч.л. хлебна сода
1 ч.л. бакпулвер
щипка захар
2-3 с.л. олио
брашно за средно меко тесто
за плънката -
тя е по желание, аз съм сложила
сирене
царевица
лук
доматено пюре или лютеница
кремвирш
кашкавал
босилек
От продуктите излиза тесто, от което можете да направите поне 3 такива пици. Тестото, което ви остава, можете да съхранявате в хладилник до 1-2 дни, в найлонова намазнена торбичка.
СТЪПКИ:
1. Пресявате си брашното. В купа чуквате яйцата, добавяте захарта, солта, олиото и млякото с погасената в него хлебна сода. В част от брашното си слагате и бакпулвера и добавяте към сместа и разбърквате. По-малко добавяте от брашното и си замесвате средно меко такова, което оставяте да си почине поне 15 минути.
2. Разточвате си кора с дебелина около 0.3-0.4 см. В подходяща кръгла намазнена тава разстилате и оформяте кръг, като махате излишното отстрани.
3. Плънката си я разстилате по краищата на кръга, като оставяте вътрешната страна без плънка. Най-напред си разстилате доматено пюре или лютеница, отгоре навсякъде слагате от продуктите за плънката - нарязани на дребно кубчета кремвирш, на полумесеци лука, царевицата, сиренето, накрая настъргания кашкавал и поръсвате с босилек.
4. Вътрешността на кръга си нарязвате на триъгълници, които стигат до началото на плънката от вътрешната страна.
5. Обръщате всеки триъгълник назад и притискате, намазвате ги по желание с доматено пюре (или лютеница). По средата, където остава празно си разточвате кръг, върху който или пак слагате от плънката или само ивици кремвирш.
6. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване, имайте предвид, че се опича сравнително бързо, понеже е тънка.
Приятен апетит :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар