29 януари 2014 г.

Хрупкави точени банички

   Една вариация на мекички (без набухватели), но много тънко разточени, които стават чудно вкусни, хрупкави, и може да се хапват както за закуска, така и вместо хляб на обед или вечеря.


Идеята за тях взех от Снежи от блога и "Кулинарно хоби".

Продукти:

200 мл. вода
1 ч.л. сол
щипка захар
брашно за меко тесто (около 400-450г.)

СТЪПКИ:

1. Замесваме меко тесто, което правим на фитил. Режем го на 5-6 топки. Всяка топка се точи на лист, намазва се с олио и се навива на руло.
2. От всяко руло режем хапки, които разточваме с точилката на тънички много тънки питки.


3. Всяка питка се пържи в сгорещена мазнина (мазнината, в която се пържат трябва да е малко) и от двете страни до златисто.


Когато ги направих за първи път ги поднесох вместо хляб към вечерята. Приеха се много добре, хрупкави и вкусни питки.


Приятен апетит!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар